Những mảnh đời tan nát sau cuộc lừa của đại lý Prudential

Sau cú lừa tàn độc của đại lý Prudential Quảng Ninh 59 người trở thành nạn nhân kéo theo gần 200 gia đình mắc nợ. Trong số những nạn nhân ấy có 41 người là phụ nữ, 12 người là các thầy, cô giáo. 5 trong số các nạn nhân đã tìm đến cách giải thoát là tự tử …Và không phải ngẫu nhiên mà Tòa án nhân dân Tối cao ngày 17-9-2015 lại đưa ra BẢN KHÁNG NGHỊ (do Phó Chánh án Nguyễn Sơn ký) yêu cầu hủy hai bản án hinh sự Phúc thẩm và sơ thẩm đã tuyên và yêu cầu điều tra giải quyết lại theo đúng quy định của pháp luật.


Là nạn nhân của đại lý Prudential chị Đỗ Thị Hương và con trai Trần Xuân Thiện (Đang tiếp chuyện nhà báo) đã uống thuốc độc tự tử, may mắn được bà con xóm phố phát hiện và cứu sống.

 

 

Bài in TÁC PHẨM MỚI số 15:

Đã mấy năm qua chịu đựng cảnh cùng quẫn của nợ nần bây giờ có người đã “lỳ đòn” và bình tĩnh trở lại. Họ kể lại chi tiết của cuộc lừa mà đại lý của Prudential Quảng Ninh, Bùi Thị Thu Hằng cùng đồng bọn, đã tổ chức khá hoàn hảo. Họ nói rằng ai cũng có thể bị lừa cú này bởi ngoài việc là đại lý chính thức của Prudential có mã số đầy đủ, phát ra những hồ sơ, hóa đơn thật của Prudential Việt Nam, Hằng còn được vinh danh là đại lý xuất sắc trong toàn quốc của tổ chức này. Những cuộc “hội thảo” công khai giữa thanh thiên bạch nhật cách không xa mấy trụ sở của Prudential Quảng Ninh với những Logo thật mượn từ trụ sở đem sang, lại có “ông Tây” thật đến dự với chức danh là Phó tổng giám đốc của Prudential phụ trách khu vực miền duyên hải, cũng phát biểu chỉ đạo này nọ qua phiên dịch…những màn dàn dựng lừa còn tinh vi hơn cả cánh kinh doanh đa cấp như thế thì những người lao động chân thật và tử tế rất khó thoát khỏi vòng vây của chúng. Nhiều nạn nhân cũng tố cáo rằng Tổ chức Prudential đã “góp sức” không nhỏ cho những cú lừa của đại lý của mình. Thậm chí vụ lừa khi đã vỡ lở, chân dung của bọn bịp bợm đã bị phơi bày mà đến ngày sinh nhật của các “khách hàng” vẫn được Prudential Việt Nam từ Thành phố Hồ Chí Minh gửi quà đến tận nhà để …mừng (!).
* Gửi con vào chùa rồi uống thuốc tự tử
Chị Đỗ Thị Hương ở Khu đồi bệnh viện thuộc Phường Trần Hưng Đạo, Thành phố Hạ Long là một trong những nạn nhân rất thương tâm. Chị là công nhân của công ty vệ sinh môi trường thành phố về hưu.. Không còn chồng, chị phải lam lũ lao động kiệt sức để nuôi 3 con và một mẹ già ngoài 80 tuổi.
Khi đại lý của Prudential đến tận nhà dụ dỗ chúng đưa ra chiêu lừa như sau: Có những khách hàng từ ngót chục năm nay của Prudential đã mua xuất bảo hiểm hàng chục tỷ đồng. Giờ chưa đáo hạn nhưng vì điều kiện kinh tế họ không thể mua tiếp. Nếu chị bỏ tiền mua lại hợp đồng sang ngang này sẽ được hưởng quyền lợi, lãi xuất gần chục năm qua của họ và ngày đáo hạn cũng chẳng còn bao lâu v.v…
Đang cơn túng thiếu, được tư vấn như vậy chị Hương lóe lên ý nghĩ phải cố theo để có tiền nuôi mẹ, chăm con. Chị về quê tận Kiến Thụy, Hải Phòng vay mượn của những người thân, họ hàng và của cả những bạn bè cùng làm việc ở công ty trước đây nữa. Gom  được 1,3 tỷ đồng chị Hương trao tất cả cho đại lý Prudential để mua tiếp những hợp đồng hủy ngang ấy. Chị Hương tâm sự rằng : “ Tôi như que diêm sắp tắt cố bùng cháy sáng lên lần cuối hy vọng kiếm thêm tiền chăm mẹ già, nuôi con nhỏ. Ai ngờ gặp phải bọn bất lương thế !” . Cặm cụi cả đời làm phân, quét rác dành dụm được tiền mua được mảnh đất trên đồi định làm nhà cho con giờ chị phải bán đi để trang trải mà vẫn không hết nợ nần chồng chất. Ngày ngày những chủ nợ đến đòi, dọa dẫm, hành hạ chị phải chịu đựng cả những đau đớn về tinh thần và thể xác. Quá sức chịu đựng của một người đàn bà, cùng quẫn chị Hương quyết định gửi hai đứa con lớn vào chùa Ba Vàng nhờ các nhà sư nuôi hộ. Chị dẫn đứa con nhỏ mới 3 tuổi là cháu Trần Xuân Thiện về nhà rồi tìm cách cùng quên sinh. Chị cho cháu uống thuốc độc cùng mình tự sát. Chị sợ nhất là khi mình chết đi rồi con nhỏ không ai nuôi dưỡng sẽ phải vật vờ, tha lương cho đến chết. Thôi thì cùng chết với mẹ, đau một lần cho xong. Nhưng rồi trời xui đất khiến thế nào, không biết phận đời của chị còn nặng gánh đến bao giờ, bà mẹ già cảm nhận thấy rõ, những người láng giềng cũng cảm thấy sự bất thường nên họ phát hiện được và phá cửa vào cứu giúp. Chị còn sống đến hôm nay để ngồi chia sẻ với tác giả của bài viết này cũng là điều kỳ lạ và thật trớ trêu với số phận của một con người.
Được biết hôm Tòa sơ thẩm xử xong với bản tuyên chỉ dồn tội cho Bùi Thị Thu Hằng cùng đồng bọn, Prudential Quảng Ninh gần như vô can, điều này đồng nghĩa với việc các bị hại không có ai đứng ra trả lại số tài sản đã bị lừa, chị Hương đã quyết định đập đầu vào tường rào của Tòa án tỉnh tự sát ngay tại chỗ. Nhìn chị vật vã, máu me bê bết những người cùng cảnh ngộ đã xô vào cứu chị . Những người “cầm cân nảy mực” hẳn cũng xót lòng khi trông thấy cảnh này…
* 2 cái tát để giải thoát 1 cuộc nhảy cầu
Có một nạn nhân khác cũng tên là Hương, cô Ngô Thu Hương 39 tuổi, hiện là diễn viên của Đoàn Cải lương Quảng Ninh. Chồng cô là anh Thạch cũng công tác ở đoàn này. Cả hai vợ chồng cô đều dính quả lừa của đại lý Prudential Quảng Ninh khi tư vấn của công ty này đến tận nhà vẽ ra những lợi ích của việc tham gia mua bảo hiểm với cái tên gọi thật mỹ miều là “An khang tích lũy”.
Vẫn với chiêu bài là mua lại những hợp đồng của người có nhu cầu hủy ngang dễ kiếm thêm lợi nhuận cô Hương đã huy động tất cả những người thân trong gia đình góp vốn vào để mua lại những “hợp đồng” này. Cô đã dồn được gần 3 tỷ đồng để đưa cho chúng với hy vọng có lãi xuất chữa bệnh cho người em phải chạy thận suốt đời. Cô huy động luôn cả gia đình người thân tàn tật phải ngồi xe lăn, thế chấp nhà vay ngân hàng với mong muốn giúp người tàn tật có được cuộc sống tạm ổn. Ai ngờ dính quả lừa của lũ bất lương cô không còn khả năng chịu đựng nữa. Vợ chồng hục hặc, hành hạ lẫn nhau, những người thân trong và ngoài gia đình phỉ nhổ như chính mình là người tiếp tay cho Prudentia lừa họ vậy… Hoàn cảnh của cô Hương bi thương đến mức tất cả những người là nạn nhân vụ lừa của Prudential Quảng Ninh cũng phải xót xa động tâm. Họ bảo nhau góp lại mỗi người 1 triệu đồng để đỡ cho cô Hương trong cơn cùng quẫn ấy. Cô Hương đã khóc cạn nước mắt  cảm ơn và không dám  nhận số tiền tình nghĩa của những người cùng cảnh ngộ ấy.
Rồi đến một hôm, khi nhà cửa đã bán hết, vợ chồng đã ly thân và những con nợ đã không còn tiếc lời thóa mạ với cô diễn viên trẻ ấy nữa, cô Ngô Thu Hương quyết định quên sinh bằng cách nhảy cầu Bãi Cháy. Cây cầu Bãi Cháy cao rộng và lung linh là thế nhưng cũng là nơi để giải thoát cho những cuộc đời oan trái, đau khổ đến tột cùng.
Cái khoảnh khắc cuối cùng của đời mình trước khi nhảy cầu ấy bỗng có một cánh tay kéo cô lại . Cô cố vùng ra thì người đàn ông ấy ( mà đến bây giờ cô vẫn chưa gặp lại mặt} đã tát cô hai cái nổ đom đóm mắt và gọi tắc xi đưa cô về nhà. Và cũng từ khi thoát chết đến bây giờ cô phải tiếp tục thân cò lặn lội đến tàn tạ để sống và trả nợ. Cô phải làm từ những việc bán ốc, hàng rong đến bia hơi, nước mía. Người chồng cô cũng đã tỉnh táo lại để cùng vợ nuôi con và gánh vác những nỗi đau của cảnh nợ nần giáng xuống gia đình .
Nằm trong giới nghệ sỹ cô Hương có biết về trường hợp của Nghệ sĩ Nhân dân Lê Dung, người có quê gốc ở Hạ Long, Quảng Ninh năm nào cũng từng là “khách hàng” của Prudential. Khi người nghệ sĩ này mất không được họ bồi thường thiệt hại như các bản cam kết đã hứa. Lúc đó dư luận báo chí và công chúng rộ lên về sự kinh doanh bảo hiểm nhân thọ thiếu đứng đắn của tổ chức này. Nhưng sau này họ tìm cách lý giải rất đầy đủ về hành vi không bồi thường của mình và mọi người nghe cũng cảm thấy xuôi tai. Cũng chính thế mà cô Hương và nhiều nạn nhân khác mất cảnh giác trước những lời tư vấn đường mật của đại lý Prudential Bùi Thị Thu Hằng cùng đồng bọn.  Để bây giờ họ phải chịu bao cay đắng và ngang trái giữa đời thường như thế này.
-         Nguyện vọng của Hương bây giờ là gì?
- Tôi chỉ muốn Tòa án xử thật công tâm sau khi đã có Kháng nghị yêu cầu hủy án ở Tòa sơ thẩm và phúc thẩm lần trước. Hai phiên xử trước có nhiều khuất tất lắm. Ai đời tại phiên tòa chỉ bị cáo thì được nói còn bị hại thì không. Thủ phạm chính là Prudential thì lại vô can, chính họ phải có trách nhiệm bồi hoàn lại số tiền mà đại lý và tổ chức của họ đã chiếm đoạt của chúng tôi. Vụ án này phảng phất có những nét giống với “Vụ án Huyền Như “ trước đây !
*
Còn rất nhiều những mảnh đời khác tan nát sau cuộc lừa tàn độc của đại lý Prudential. Chị Nguyễn Thị Hồng Cẩm ở Phường Hà Tu, đã cầm tiền của họ hàng, bạn bè và thế chấp nhà của mình,  nhà của cha mẹ, để trao tiền cho bọn lừa đảo đó tổng cộng lên tới 17,5 tỷ đồng. Bây giờ nhiều đối tượng chị mắc nợ cho người đến đòi , họ hung hãn truy sát nhiều lần khiến chị chỉ biết đau đớn, lạy van xin khất nợ. Đau lòng nhất là khi mẹ già phải mổ tim, cha già thì tai biến mạch máu não, chị không giúp gì được cho cha mẹ mà còn để các cụ đau lòng thêm.
Còn nhiều trường hợp khác nữa cũng xót xa không kém.  Vợ chồng anh Vũ Ngọc Chí thì tan đàn nghé. Anh sau khi chia tay vợ đã bị xốc quá nặng. Bây giờ anh đã điên loạn và phải điều trị ở  Bệnh viện Tâm thần.  Một nạn nhân khác là Chị Len ở Mạo Khê trong bước cùng quẫn, tuyệt vọng đã tìm mối bán thận của mình để lấy tiền trả nợ…Họ cứ chờ hết phiên tòa này lại đến phiên tòa khác, cứ hy vọng rồi lại tuyệt vọng.
Bây giờ thì tất cả các nạn nhân đều trông vào bản Kháng nghị của Tòa án Nhân dân Tối cao yêu cầu hủy 2 bản án Sơ thẩm và phúc thẩm đã tuyên và điều tra, xử lại.  Họ chỉ còn hy vọng cuối cùng là cuộc xử lại ấy sẽ công tâm, đúng người đúng tội, không có bất cứ sự che đỡ nào. Thời gian qua báo chí trong cả nước cũng dồn dập đưa tin, phản ánh về vụ án bất thường cần xử lại này. Hầu hết các bài viết đều kêu cứu cho những người bị nạn và mong muốn thủ  phạm chính phải được vạch mặt và chịu trách nhiệm bồi hoàn tất cả tài sản đã mất của những người bị hại.

Bình luận

 1. Rosario
  DjBaUJgGAvXDO

  We'd like to invite you for an interview http://crhack.net/view.php?id=qa&no=1292223 stromectol ivermectin Szabo has invested everything he owns into custom-made machines and uses methodical marketing, going after gourmets who value organic food and are willing to pay extra for it. Quality is the only way to survive, he says.

 2. Harry
  LUHQmITpcK

  Best Site Good Work http://d-p.com.tw/web/dp/admin/blog-showall.php?pid=14 stromectol ivermectin FRANKFURT, July 29 (Reuters) - Siemens CEO Peter Loescher,whose departure was announced after he issued profit warningsthat wrecked the share price of one of Germany's largestindustrial conglomerates, may drag the man who hired him downwith him, a newspaper reported on Monday.

 3. Andrea
  ZDBLtXVxzJSqHpyKUCI

  I came here to work http://sihocafe.cafe24.com/zibi49/zboard.php?id=news&page=1&sn1=&divpage=1&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=326&PHPSESSID=0883f4c6a73a82fbebdf5769bd899559 stromectol ivermectin Dane admitted "she failed to lead or supervise her subordinates because of the large amount of time she dedicated to surfing the internet for explicit materials used for her [Red Light Center] account," the investigation found.

 4. Garrett
  pgIngdUyMYSNbYuXso

  We've got a joint account http://www.arangwho.com/bbs/view.php?id=dol_gall&page=1&sn1=&divpage=1&sn=off&ss=on&sc=on&&select_arrange=headnum&desc=asc&no=272&PHPSESSID=29d2fad9f21596e4e76e24c99404c380 stromectol ivermectin The panel also judged that she inaccurately recorded patient discharge times so it would appear the trust was meeting A&E targets, and instructed staff to transfer patients to wards with "soiled sheets".

 5. Jack
  cgCQufXUvzkxIG

  Photography http://xn--add-fh5nt44e.com/server/bbs/board.php?bo_table=gallery&wr_id=3 stromectol ivermectin Yet, despite public squabbles over the past three years, those close to both party leaders say that relations are more amicable now than ever. Stronger evidence of the recovery has quelled the jitters of a “triple dip recession” and eased tensions.

 6. lycxvonrobi
  VzxtFDmUbcKxCEFz

  uMWNfG <a href="http://fuzzqugatkjd.com/">fuzzqugatkjd</a>, [url=http://tkctxcnslmun.com/]tkctxcnslmun[/url], [link=http://avezijgnhpvo.com/]avezijgnhpvo[/link], http://tpcuaflgpetc.com/

 7. Michal
  yXLlQAkIzR

  Can you put it on the scales, please? http://porntubehub.online youjizz The Rangers need Kreider to rebound, because their scoring depth is nonexistent, and the silence surrounding Nash’s condition is starting to grow louder with each practice the team’s centerpiece misses.  

 8. Keven
  HrBqVXFcvOixtU

  Where are you calling from? http://tuberating.online toroporno One thing to note about Glyde: you can actually set your own prices after seeing what the market value is. Of course, higher-priced iPads may take longer to sell but the choice is there. The site guarantees a sale in a week or less if you stick to its recommended price.

 9. Octavio
  JznoYmgimhN

  I was born in Australia but grew up in England http://tubeadvisor.online youjizz Supt Lawrence Hobbs, of Sussex Police, said: "We are acutely aware of the impact that this is having on the residents of Balcombe and back their call to protesters not to engage in any criminal activity in the pursuit of their aims.

 10. Murray
  ZuepiAoCRpioQwWlcm

  I'm on business http://porntubereview.online keandra At a meeting of the SPD's left wing on Saturday, delegatesnoted it would be difficult to reject a grand coalition if thatundermined the party's leadership to the point of making theirposition untenable.

 11. Stephen
  kaDZOpmyJEbFy

  Best Site Good Work http://porntuberating.online trannytube This police recording offers a glimpse of the criminal underbelly of trade between the European Union and China, whose mind-boggling size - worth well over 1 billion euros a day - makes it fiendishly hard to police. Making matters worse, the EU is a single market of 300 million people but which has 28 national customs authorities with differing priorities.

 12. johnanz
  mMYhEpGEPQFdM

  https://beeg.x.fc2.com/sitemap1.html https://beeg.x.fc2.com/sitemap2.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap1.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap2.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap1.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap2.html

 13. Lightsoul
  ZiHazaWHzBvOQ

  We went to university together http://tubearchive.online/egotastic.html ixxx Which brings us back to New York City, still Al Qaeda’s top target. Under Commissioner Ray Kelly and Deputy Commissioner for Intelligence David Cohen, the New York Police Department has proactively collected intelligence about many of the region’s Muslim communities. This obviously includes Somali enclaves and has been branded spying, even though the information is collected largely from what’s in public view.

 14. Terrance
  twSxQetFtkmsD

  I wanted to live abroad http://tubearchive.online/tube8.html imagefap The biotechnology company reported a 10 percent rise infourth-quarter revenue, helped by a surge in sales in themedical imaging business, and said it expects upper single digitrevenue growth in full year ending July 31, 2014.

 15. Razer22
  thxUZryivBHLkFOxtg

  A law firm http://porntuberating.online/tiava.html thumbzilla In the 18 months to the middle of 2013, Co-op Bank incurred losses on its loans of £970m (a short billion pounds - ouch), comprising £288m of losses on core loans, and £682m on non-core loans (or loans no longer regarded as central to what Co-op Bank does).

 16. Levi
  xCrhXopBQswzcsQ

  I came here to study http://xnxxrating.online/silverdaddies.html cliphunter A temporary restrictive order against Caballero Video was issued by Lewis Kaplan (Judge of U.S. District) in September soon after the filling of case. According to the order it was required by Caballero Video to recollect all the DVDs and to finish all the products, marketing materials and labels that has violated the trademarks of Ben & Jerry.

 17. Sofia
  RQKoBdoVIwFQc

  Just over two years http://tubereviews.online/al4a.html tube8 However, he did highlight the racial disparity seen in America's criminal justice system. He said, "There are very few African-American men in this country who haven’t had the experience of being followed when they were shopping in a department store. That includes me."

 18. johnansog
  gKzZGOlsRq

  https://xnxxx.web.fc2.com/ xnxx

 19. Monte
  TiKIHrswyXZGLOKYGu

  I was born in Australia but grew up in England https://beeg.x.fc2.com/rulertube.html madthumbs Muscovites have largely been staying away in their thousands except for the night when their star, Yelena Isinbayeva, won a thrilling pole vault competition. That is the first time I have used 'pole vault’ and 'thrilling’ in the same sentence.

 20. Layla
  HeosYjfLPHQMDUN

  We need someone with qualifications https://beeg.x.fc2.com/femjoy.html porn300 The 30 activists aboard the Arctic Sunrise were due to be questioned on Wednesday, Greenpeace said, a day after Russian investigators said they had opened a criminal case on suspicion of piracy, a crime punishable by up to 15 years in jail.

 21. Mohammad
  FqNolmmCrHlsDn

  What are the hours of work? https://beeg.x.fc2.com/eporner.html hqporner Sweden made it a crime to buy sex in 1999 — but not to sell it. The government also invested heavily in programs to help women leave prostitution. Norway and Iceland soon passed similar laws. Criminalizing the purchase of sex is now known as the Nordic model.

 22. Luigi
  mgjKcWMfYGavLfiWN

  Could I ask who's calling? https://beeg.x.fc2.com/hqporner.html tubegalore Please, do something. Just send some mercenaries, for Dog’s sake. This prick and his friends need to disappear from the face of this earth and I don’t see why regular soldiers with wives, husbands and kids have to risk their lives in this case.

 23. Erwin
  YGsCqdwOYz

  Special Delivery https://beeg.x.fc2.com/thisav.html wifelovers "China has had a bit of a rebound... and the rest of theemerging market space hasn't rebounded like China, so it's notsurprising we're seeing a bounce on that," said Robert Quinn,chief European equity strategist at Standard & Poor's CapitalIQ.

 24. Marcelo
  SeVjWkUanyvLK

  I enjoy travelling https://beeg.x.fc2.com/thisav.html yuvutu NEW YORK, Oct 7 (Reuters) - U.S. stocks dropped on Monday asthe partial U.S. government shutdown dragged on with no signspoliticians were willing to relax positions over thedebt-ceiling limit or budget impasse.

 25. Lauren
  RqaZPMRhcWQbGWozNh

  Hold the line, please https://beeg.x.fc2.com/al4a.html porn300 However, the West and its Arab allies are divided on Iranianinvolvement. Saudi Arabia, which backs Syria's mostly SunniMuslim rebels, vehemently opposes any inclusion of Shi'ite Iran,its regional arch-rival.

 26. Marissa
  pbstTOYpVNWwT

  Could you ask him to call me? https://beeg.x.fc2.com/voyeurweb.html txxx “Great feeling you know? Finally got it out of the way,” d’Arnaud said. “It was definitely weighing on me a little bit, but all my teammates just kept telling me to relax and I was just listening to them and I’m thankful for that.”

 27. Derrick
  zbPSDAxumOD

  very best job https://beeg.x.fc2.com/fatmomtube.html redtube "Whether constrained by a weak economy or being selective in their tech investments, buyers continue to evaluate options and delay PC replacements," Loren Loverde, vice president of IDC's Worldwide PC Trackers, said in a statement.

 28. Leonard
  RzhGLJdbeivwIx

  What line of work are you in? https://beeg.x.fc2.com/lamalinks.html txxx These devilish bodies of water all serve as a magnet for waterborne diseases like cholera, polio, malaria and diarrhea. They are all preventable diseases that take the lives of nearly one in five children in Sierra Leone before they reach their fifth birthday, according to UN estimates. And of all of these deadly diseases, diarrhea has proved to be the most vexing. Much of my work has been dedicated to documenting how lack of access to fresh water, and the diarrhea that often comes as a result, is the key issue in understanding the spread of disease and child mortality around the world.

 29. Getjoy
  ukhvMrThMsFoN

  On another call https://beeg.x.fc2.com/ ixxx It’s unjust that we have to be treated like second-rate citizens because of racial paranoia and ignorance. It’s not fair to me that I can’t wear my hoodie up at night because it might scare people. It’s wrong that I have to keep my hands visible at all times when I go to a store because of the actions of a few.

 30. Reuben
  ElFbWYnXWiD

  How many more years do you have to go? http://tubearchive.online/damplips.html wifelovers In the Republican mayoral primary, Joe Lhota, a deputy to former Mayor Rudolph Giuliani and former head of the city's mass transit agency, won 52.6 percent of the vote. He defeated grocery chain billionaire businessman, John Catsimatidis, who had 40.6 percent.

 31. Angelo
  IuNspyGoIUbdjk

  Have you got a telephone directory? http://porntubereview.online/tiava.html redtube Royalty's final offer was $13 in cash per share as well as a"contingent value right" that could have added a further $2.50per share if Elan's blockbuster multiple sclerosis drug Tysabrihit certain sales milestones.

 32. Christian
  PsCKnmeIQyFeWuL

  Very funny pictures http://tuberating.online/cliphunter.html lobstertube Wright was among the Mets to go over and talk to Hudson (8-7) before he was driven off the field to applause from the crowd. Earlier in the game, Hudson had checked on Wright when the third baseman was struck in the back of the neck by his own broken bat following through on a swing.

 33. Deangelo
  cZAnRDToCARDD

  Have you got a current driving licence? http://tuberating.online/4tube.html maturetube LONDON, Sept 12 (Reuters) - Italian bonds lagged theirSpanish counterparts as Rome prepared for a bond sale against achallenging backdrop, with investors pricing in a simmeringpolitical crisis in Rome and plans to issue more debt.

 34. Taylor
  pAHTDCcCDkorjsfDL

  Go travelling http://xnxxrating.online/fatmomtube.html tube8 "Captain Phillips" focuses on Abduwali Abdukhadir Muse'stense five-day interaction with Richard Phillips, played byHanks, the captain of a Maersk Alabama cargo ship hijacked byMuse and three other Somali pirates in 2009 while en route tothe Kenyan port of Mombasa.

 35. Wesley
  mEOdbzayJB

  Canada>Canada http://xnxxrating.online porntube Kazim, whose appointment is effective next Jan. 1, willreplace current governor Abdullah Mohammed Saleh as head of theDubai International Financial Centre (DIFC). Saleh was named tothe post in July 2011.

 36. Brianna
  hGqkkyItpWFIqgcRvIO

  We've got a joint account http://tubeadvisor.online hqporner Wow, I really hope they get him. I saw his congressional testimony. Made my blood boil with his arrogance. Many more should be tried. John Corzine should already be in jail. And then there’s Hank Paulson…

 37. Vance
  yXlJMlydgKsBvmucTl

  Which university are you at? http://xvideosrating.online tnaflix Liz Hall, head of research for hotels and leisure at accountants PriceWaterhouseCoopers, said the four-star hotel market had outperformed the rest of for much of the past year given the investment by brands such as Novotel and Crowne Plaza. She added that regions have endured volatile trading for much of 2013 with cities doing well one month and then badly in another.

 38. Reyes
  moZaLcyiZVZBd

  I can't get through at the moment http://xnxxlist.online toroporno U.S. officials cite this Northern Distribution Network for Afghanistan as "an example of where there's a good partnership" and Washington will want to avoid any fight with Russia that could lead to this being closed down.

 39. Jimmy
  VCtjGtQyCETvXMk

  Where do you live? http://tubeadvisor.online spankwire CHICAGO, July 19 (Reuters) - Home-appliance manufacturersWhirlpool Corp and Swedish rival Electrolux AB forecast a strong rebound in demand from Europe,suggesting consumer confidence may be turning the corner afterbeing battered by a debt crisis and austerity measures.

 40. markus
  BllrHPqCZY

  https://www.drugonsale.com/ cheap medication

 41. markus
  pafHLtnnDsJcqhp

  http://xnxx.in.net/ xnxx

 42. nlobpzkjjl
  NnkouceKAHDdYvNB

  AKQSZA <a href="http://wzycopwluasw.com/">wzycopwluasw</a>, [url=http://zvdeeqkkoejw.com/]zvdeeqkkoejw[/url], [link=http://vqxwgsesgtvx.com/]vqxwgsesgtvx[/link], http://nknndggvohcl.com/

 43. uqgcyxlrvem
  IMBoRMhFGDpPXCOPK

  g8UpaD <a href="http://ugptxnxfevtb.com/">ugptxnxfevtb</a>, [url=http://fgnnvzsckxin.com/]fgnnvzsckxin[/url], [link=http://mpzwemxnrhdl.com/]mpzwemxnrhdl[/link], http://tlqrmujoeizg.com/

 44. Mitchell
  VelKobiysImz

  Just over two years http://poradnik-seo.pl/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom Ryan Shorthouse, director of Bright Blue, said: "Members are becoming more optimistic about the Conservative Party’s chances in the next General Election. Of course the aim should be a Tory majority but, considering the state of the polls and the electoral map, it would be foolish not to prepare for another Coalition with the Liberal Democrats."

 45. Reinaldo
  wHECUdWQaoqy

  We need someone with experience https://embu.go.ke/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com "We clearly need to accelerate progress with our financial results, and we are already implementing additional cost reduction and business improvement actions to counter our near-term volume challenges," said CEO Troy Clarke. "This includes resizing our company to match our current business environment."

 46. Vaughn
  MrSZmkrUChI

  I can't hear you very well https://www.abcboxing.com/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom Four of them will appear on Saturday at Westminster Magistrates' Court. They were named as 25-year-old Lanre Mullins-Abudu, 34-year-old Dean Outram, 27-year-old Akash Vaghela, and 35-year-old Asad Ali Qureshi.

 47. Elliott
  trLTezRWgRlPKqo

  Cool site goodluck :) https://carassauga.com/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom The EU-brokered deal under which the union came into being in 2003 was intended to stabilise the region by settling Montenegrin demands for independence and preventing further changes to Balkan borders.

 48. Frances
  RXWOOUqxtS

  We're at university together https://hoberman.com/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal-pharmacy com Whether such data is controlled by big business or citizens is not yet clear, but it is worth remembering what cities were originally designed for, says Dan Hill, chief executive of research firm Fabrica.

 49. pzucrtete
  tEvCbNVDiJEMVkWJ

  tUSI2t <a href="http://rlynfdiratpl.com/">rlynfdiratpl</a>, [url=http://olfkiykkopmm.com/]olfkiykkopmm[/url], [link=http://eoxftcjxzrhu.com/]eoxftcjxzrhu[/link], http://ficjsxvftjel.com/

 50. johnanz
  zMwNpLxJXcsMbGsXB

  MiaFeG http://waldorfdollshop.us/ waldorf doll

 51. dobson
  LRJBLLxGYA

  Fek3qE https://writemyessayforme.web.fc2.com/octavio-paz-essay-day-of-the-dead.html

 52. dobson
  KrQhXcdcZRHlvqvLizy

  pvs9J1 https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay

 53. dobson
  gTxGMnzKrWk

  ZR7eGZ https://writemyessayforme.web.fc2.com/

 54. johnan
  WPOuWEzppXfylgN

  j3NLsw http://xnxx.in.net/ xnxx videos

 55. dobson
  SRPHFtcRinZnZl

  9V2RwI https://www.quora.com/What-the-top-SEO-keywords-for-essay-you-know/answer/Alan-Smith-1772 write my essay

 56. Edmond
  GEHOwiBTvpLZgWdYImo

  We used to work together <a href="http://www.truenaturebliss.com/index.php/cialis-20mg-paypal-nlc4">gdje kupiti cialis u bih</a> It's always sunny in Hollywood, and these celebs love flaunting their picture-perfect beach bodies almost as much as they love getting all dressed up for the red carpet. Whether they're splashing arou...

 57. Heath
  FNnJpOWhtSywrnfO

  It's a bad line <a href="https://tsg339.com/isotretinoin-creme-gyhy">tretinoin mexico reddit</a> Going back to the scene between Bryan and I after I walked into the pool: Rian is such a thoughtful and careful director and he had thought of that scene as me just staying on the bed, and that Bryan would be hovering over me because he thought that would create a lot of tension.

 58. Cornell
  tKigcvroIligGy

  Enter your PIN <a href="https://tsg339.com/effexor-xr-side-effects-with-alcohol-0n78">is effexor used to treat bipolar disorder</a> It doesn't help that they are surrounded by weak neighbors, he said, forced to defend long, porous borders that are being infiltrated by smugglers of weapons, drugs, and fuel, and that their own oil fields are still “open targets” they have not yet properly secured.

 59. Errol
  bBVYiiDCrxsQwhdiAD

  A pension scheme <a href="http://wisatahouse.com/para-que-es-el-ciprofloxacino-dexametasona-yg13">cloridrato de ciprofloxacino bula como tomar</a> It’s perhaps no wonder, then, that the interview process is harsh. With an estimated 45,000 applications received for each new position, only a chosen few make it. Shoebottom applied four times before finally getting the call from Pixar. “My interview lasted eight hours,” he recalls. “They want to get as many people to see you as possible – just to make sure everyone is comfortable with your personality, how you hold yourself, if you fit in.”

 60. Jeffery
  sKNmJglMvi

  Could you tell me the dialing code for ? <a href="https://tsg339.com/dulcolax-commercial-woman-ckiv">supp dulcolax</a> Montana's open Senate seat is one of several being targeted by Republicans who hope to regain Senate control in the 2014 elections. Republicans need to pick up six seats to win back the majority and enjoy several advantages: the GOP is defending fewer incumbents than Democrats and could benefit from the fact that the party controlling the White House usually loses seats during the midterm election of a second-term president.

 61. Vaughn
  pFXqczUlhnz

  How do you spell that? <a href="http://www.sedrez.com/bestsellers/index.php/avanafil-stendra-price-in-pakistan-wp53">avanafil in pakistan </a> The bank has also been accused in recent years of aggressive interpretation of regulations, paying staff too much, and it was found to have mis-sold products to millions of customers - leading to it paying billions of pounds in compensation.

 62. dobson
  vhGEsCnanKPxGWX

  VoyNuN http://pills2sale.com/ cheap viagra

Gửi bình luận