Chát trong đêm không ngủ (tiếp theo Nhật ký Kiev của Hoa Lý)

...Đêm chủ nhật 04/05/2014, trằn trọc không ngủ được. Biết đêm qua chị Điệp Anh lại bay từ Matxcơva xuống mà lo. Nhắn tin chưa thấy chị hồi âm. Như có linh tính mách bảo, 1h09’ đêm tôi quơ lấy máy tính bảng...(trích Nhật ký Kiev của Đỗ Thị Hoa Ký)

 

Đất nước Ucraina xinh đẹp đang đứng trước nguy cơ phân rẽ sâu sắc. Cả thế giới hướng về Kiev với sự quan tâm, lo lắng và đau xót. Trong đó, rất nhiều cựu sinh viên, những lao động đã từng gắn bó với Liên bang Xô viết nói chung và Ucraina nói riêng!
Trò chuyện với tôi, các anh, các chị và những người bạn từng học tập ở Odessa, Kharkov, Donhetsk... đều bày tỏ nỗi xót xa trước sự tan hoang của Quảng trường Độc lập, cảnh huynh đệ tương tàn và nền kinh tế đang đứng bên bờ vực thẳm...
Cả 2 tuần qua, tôi không dám nhắc tới những vấn đề Ucraina. Những người hàng xóm bán hàng cạnh tôi thậm chí còn sửng cồ với nhau nếu ai đó đưa ra vấn đề này. Họ nói, đủ rồi, chúng tôi không muốn nghe nữa, hãy yên tâm mà kiếm miếng bánh mì đi, ai lo cho chúng ta khi chúng ta không có gì nuôi con và bản thân??? Nhưng thảm kịch diễn ra tại Odessa vào ngày 02/05 đã làm rúng động lòng người! Có lẽ nào con người lại nhẫn tâm với nhau vậy???
Sao không thể cùng nhau sống trong hoà bình??? Tôi bày tỏ nỗi xót xa và nghẹn ngào của những người Việt Nam đã gắn bó với mảnh đất này cùng họ...
Hãy cùng nhìn ra thế giới, chìm phà ở Seoul vào ngày 16/4 kéo theo bao sinh mạng. Thiên tai vùi lấp hơn 2000 người ở Afganitstancùng ngày 2/5, dịch Sởi hoành hành ở Việt Nam và châu Á cướp đi bao sinh linh bé nhỏ trước đó... trái tim cứ đập cùng nỗi đau đời!..
Đêm chủ nhật 04/05/2014, trằn trọc không ngủ được. Biết đêm qua chị Điệp Anh lại bay từ Matxcơva xuống mà lo. Nhắn tin chưa thấy chị hồi âm. Như có linh tính mách bảo, 1h09’ đêm tôi quơ lấy máy tính bảng
01h09’ tin nhắn từ Facebook
Thi Diep Anh Nguyen
Chào Hoa Lý, chị đang ở Kharkov rồi em ạ! Sáng sớm nay bọn chị xuống Kharkov và "tác nghiệp" ngay nên ko thể vào mạng được và giờ mới đọc thư em.
Bọn chị sẽ đi Kharkov, xong sang Odessa vào ngày kia để nắm tình hình bà con cộng đồng mình và tình hình đja bàn.
Sáng nay, suýt nữa ko thể nhập cảnh Ucraina đấy vì nói chung họ ko muốn ai từ Moskva nhập cảnh Ucraina nữa, em ạ!
Tuy nhiên, cuối cùng cũng vào được và đã tác nghiệp suốt một ngày hôm nay. Giờ thì đang xử lý bài vở.
Đỗ Thị Hoa Lý
Ôi trời
Em lo quá,
1:11
Thi Diep Anh Nguyen
Úi, em còn chưa ngủ á?
1:12
Đỗ Thị Hoa Lý
Nhìn Odessa mà hoảng
Vâng, em vừa tỉnh giấc
1:12
Thi Diep Anh Nguyen
Thế đấy, tôi mai bọn chị vẫn sẽ xuống đó! Nó cũng như ở Kiev, sẽ chỉ là ở khu trung tâm thôi, em ạ!
Đỗ Thị Hoa Lý
Chị an toàn là yên tâm rồi
1:13
Thi Diep Anh Nguyen
Nhưng tất nhiên, bọn chị sẽ ko quá mạo hiểm. Lần này chủ yếu là xuống với bà con cộng đồng.
Đỗ Thị Hoa Lý
Hôm nay em nói chuyện với các chị dưới ấy
Thấy người Việt mình kh ai bị sao là mừng rồi
1:14
Thi Diep Anh Nguyen
Ừ, ở Kharkov cũng yên bình về an ninh, nhưng bà con buôn bán kém lắm... ai cũng buồn và lo lắng ko biết tương lai sẽ thể nào!
Ban Công tác Cộng đồng của ĐSQ sẽ giúp bọn chị khi đến Odessa
Đỗ Thị Hoa Lý
Kiev cũng vậy chị ơi
Bài toán kinh tế kh đơn giản
1:15
Thi Diep Anh Nguyen
Chị cũng hiểu đó là tình hình chung rồi. Nhưng ko thể ngồi ở Moskva mà phản ảnh được, nên phải đến tận nơi, em ạ!
Chị làm việc đã nhé, có gì sẽ gửi em bài đăng.
Đỗ Thị Hoa Lý
Em chúc chị mọi sự tốt lành
Bb chị...
Những dòng chat rất vội đủ thấy công việc của chị Điệp anh luôn khẩn trương. Chị có tâm sự với tôi, từ Ucraina xảy ra khi biến cố, hiếm khi chị ngủ trước 2 rưỡi sáng!Tôi thật sự kính phục các nhà báo như chị Điệp Anh! Những người dân Ucraina liệu có hiểu rằng thế giới này có biết bao nhà báo đang thao thức vì họ???
Là trưởng thường trú của VOV tại Matxcơva, chị Điệp Anh là một phụ nữ xông xáo, nhiệt tình, là một người rất dễ gần.
Hôm 28/04, chị loay hoay mãi mới share được cho tôi bài viết về Nhạc sĩ Nguyễn Lân Tuất – “NHẠC SỸ ẤP Ủ VINH DANH TỔ QUỐC MÌNH TRÊN ĐẤT NGA” từ trang của Hội nhạc sĩ Việt Nam. Dù tôi chưa biết nhạc sĩ Nguyễn Lân Tuất, nhưng tài năng và đức độ của dòng họ Nguyễn Lân đã làm xúc động lòng người! Khi ông lâm trọng bệnh,nhạc sĩ PHH đã chia sẻ nỗi lòng:
Pham Hong Ha
Em ơi. anh đang khóc vì giáo sư NLT... buồn quá... không thể cầm được nước mắt... sao những người tài cứ bỏ chúng ta - loài người khốn khổ này... mà ra đi như vậy chứ????
Đỗ Thị Hoa Lý
Anh đấy ạ? Em kh ngờ anh cũng đa cảm vậy?
Pham Hong Ha
anh đang nghĩ về ông và thật nghẹn ngào............
Đỗ Thị Hoa Lý
em chia sẻ cùng anh
19/04/2014 23:01
Pham Hong Ha
nghĩ về Giáo sư NLT...
Đỗ Thị Hoa Lý
em hiểu
em vừa thấy anh chia sẻ bài viết cũ lên trang...
em chia sẻ những mất mát của Hội nhạc sĩ và anh
Pham Hong Ha
chỉ biết rơi nước mắt vì những ngày tháng bên nhau mà không làm được những gì tốt đẹp cho nhau... và cuộc đời sẽ đi qua... đi qua... chỉ còn lại những hối tiếc... hối tiếc muộn màng...
Pham Hong Ha
anh khóc và chẳng ai dỗ được em ạ. ... sao lòng ta tan nát... muốn chia sẻ cho vơi nỗi sầu bi thương tiếc
Pham Hong Ha
ạnh chỉ nhớ lại những lần gặp GS và... thế thôi... tát cả đã qua rồi... danh giới âm duowng thật mỏng manh... và sẽ hết...
Đỗ Thị Hoa Lý
Em cầu nguyện cùng anh! Những người tài hoa cần được Phật trời phù hộ...
Anh đừng buồn quá nhé. Em hy vọng GS sẽ qua được cơn nguy kịch và trở về với các anh, với gia đình
19/04/2014 23:20
Pham Hong Ha
ta cầu nguyện em nhé...
19/04/2014 23:22
Đỗ Thị Hoa Lý
Vâng, ta cùng cầu nguyện!
Ngày mai là Lễ phục sinh. Cùng thắp lên ngọn lửa trái tim và thành tâm cầu nguyện cho Giáo Sư
Tiếc rằng, lời nguyện cầu của chúng ta không thấu trời xanh. Giáo sư đã mãi mãi ra đi để lại niềm tiếc thương cho gia đình và bạn bè khắp nơi. Nhận được tin chị Điệp Anh báo, tôi sững sờ tê buốt. Nước mắt cứ rơi không thể kìm nén được. Giống như khi nhận tin Phó Giám đốc Sở Công thương Nghệ An hy sinh vì lũ cuốn khi cứu dân... sao những người tốt cứ bỏ chúng ta ra đi??? Câu hỏi bật lên thảng thốt???
Chị Điệp Anh viết
“THÔI, VẬY LÀ ĐIỀU MỌI NGƯỜI CẦU MONG NHỮNG NGÀY QUA - ĐIỀU KỲ DIỆU ĐỂ ÔNG CHIẾN THẮNG BỆNH TRỌNG - ĐÃ KHÔNG THỂ THÀNH SỰ THỰC! NHẠC SỸ NGUYỄN LÂN TUẤT ĐÃ RA ĐI LÚC 1H SÁNG NAY TẠI THÀNH PHỐ NOVOSIBIRXK! XIN CHIA BUỒN SÂU SẮC VỚI BÀ SVETLANA, NGƯỜI VỢ CHUNG TÌNH, NGƯỜI THỂ HIỆN TRÊN CÂY ĐÀN PIANO NHỮNG SÁNG TÁC ĐẦY TÂM HUYẾT CỦA ÔNG!”
Nhà thơ Nguyễn Huy Hoàng chia sẻ:
“NIỀM ÂN HẬN MUỘN MÀNG VỚI NGƯỜI ĐÃ KHUẤT - Nguyễn Huy Hoàng
Đêm nay là ngày 30-4-2014, và ngày mai, tại thành phố Novoxibir, người ta sẽ tiễn đưa  một người con Việt Nam, một nhạc sĩ tài năng: Nguyễn  Lân Tuất về cõi vĩnh hằng.
Bị ốm suốt chục ngày qua, tôi không thể bay về Novoxibir để nhìn thấy anh lần cuối, lòng nghẹn ngào một niềm ân hận sâu xa. Niềm ân hận đó càng trào dâng lên khi tôi một mình ngồi xem lại băng video buổi biễu diễn mừng năm mới do anh chỉ huy dàn nhạc.”
Trở lại tình hình Ucraina. Chuyện trò với các chị ở Kharkov, Odessa thấy mọi người vẫn an toàn, lòng vợi bớt lo âu. Ai cũng nín thở trước ngày 9/5. Ở Kharkov đã chuẩn bị cho Đại Lễ Phật đản tại chùa Trúc Lâm. Các Phật tử chùa Trúc Lâm truyền đi thông điệp “Hãy cùng cầu nguyện cho Ucraina”! Đọc tới đây tôi lại không thể kìm được nỗi nghẹn ngào! Vâng, chúng ta hãy cùng cầu nguyện cho Ucraina, cho tất cả loài người được sống trong bình yên! Hãy gieo lòng nhân trước và tin rằng sự sống mãi vĩnh hằng!
03h37’ ngày 05/05/2014
Đỗ Thị Hoa Lý, Hội VHNT Việt Nam tại Liên bang Nga -Đại diện TPM tại Kiev

 

Bình luận

 1. Arnoldo
  bONFFRdFbOFCkXRb

  I study here http://codigohds.com/?p=45 stromectol ivermectin We will keep those free schools going. We aren't in the business of taking them down. We have to clear up this question which has dogged Labour education policy since we entered opposition and since Michael Gove began his reforms, as to what we'd do. We just want to say, 'You are setting up these schools, we are behind you'.

 2. Lindsey
  mUelRzbbabgfWsgfQr

  Not in at the moment http://royalcabs.co.uk/en/component/k2/item/5 stromectol ivermectin Both companies will also provide MMX Sudeste Mineração with$100 million in a trade finance facility. "The availability offinancial resources, in line with this financing program, is apre-condition to the approval of the transaction as a whole,"the filing added.

 3. Mikel
  WCMnsXYOGMkweZgU

  I'd like to cancel this standing order http://lovehome.ca/lakeside-residences-development-by-greenland-group/ stromectol ivermectin Some new Elanco customers told Reuters they are being put on a waiting list for Optaflexx due to limited supplies. Other new customers are having their orders only partially filled, said Tom Bejot, a feedlot manager in Ainsworth, Nebraska.

 4. Santos
  CCHDbGbRMLcpIEher

  Accountant supermarket manager http://pranjepeglanje-cesarica.com/index.php/component/k2/item/14-spanish-firm-admits-false-accounts stromectol ivermectin Capitalism has taken root in a country that many Americansassociate more with an unpopular war than rising wealth. Thesuper-rich are becoming household names in Vietnam, whichshowcased its first billionaire in June on the cover of itsinaugural edition of Forbes magazine.

 5. Marcelino
  PtokFJRFTb

  Accountant supermarket manager http://nova.impulsaedu.com.br/os-ensinamentos-trazidos-pelos-pais-de-bill-gates-em-sua-criacao/ stromectol ivermectin Heineken has warned that it expected its net profits for 2013 to be worse than they were last year, having previously said they would be about the same. Chief executive Jean-Francois van Boxmeer said: "Underlying trading conditions across Europe remain challenging, as evidenced by a weak consumer environment in Central and Eastern Europe."

 6. Chris
  vTnlpixKKdyEbzEo

  Languages http://topetudecameroun.net/index.php/k2-listing/item/300-bourses-doctorales-pour-etudiants-internationaux stromectol ivermectin The government's control over NATO's second largest army was clearly illustrated on Saturday when Ankara appointed new military commanders in an overhaul of its top ranks, forcing the retirement of a senior general regarded as a government critic.

 7. Gonzalo
  tRMUHpqcHyD

  Will I get travelling expenses? http://www.multipla.biz/cp-bin/blog/index.php?eid=5118 stromectol ivermectin * BlackBerry Ltd is stepping up itslobbying efforts in Ottawa in a bid to smooth regulatory hurdlesif the company can find a foreign buyer for its strugglingbusiness. The Waterloo, Ontario-based smartphone maker recentlyadded the Investment Canada Act to its discussion topics withgovernment officials under the lobbying registry, whichpreviously included a number of topics ranging from intellectualproperty legislation to tax policy, law enforcement and othersubjects. ()

 8. Harlan
  UuhRBdcVgFiZJe

  Why did you come to ? http://orix.re-link.com/bbbss/ibbs.cgi?mode=res&namber=1821&page=0&RES=1-10&H=tp&no=0&KLOG=6 stromectol ivermectin That need comes on top of already strong regular demand for short-dated debt, which is used to back loans in the $5 trillion repurchase agreement market and to post against trades including derivatives.

 9. Lucky
  eMTDubKakBXrmAQToL

  I'm on work experience http://woodhavenblog.com/?p=293 stromectol ivermectin "The innovative approach taken by London Midland is helping to smooth the peaks in demand for their services and is making the most of the investment going into rail services in their area. I am keen to see the rail industry working together to follow London Midland's example."

 10. Aaliyah
  iPdGmETltZjFnWEfaXa

  I'd like to send this letter by http://run-partenaire.re/component/k2/item/5.html stromectol ivermectin I live in a rural part of California full of critters big and small, from deer and bobcats to chipmunks and spiders. The one thing they all have in common is how meticulous and focused they are as they go about their daily duties.

 11. Chris
  vBmRpdmMsmoF

  I'll put him on http://ad.dental365.co.kr/member/member_form.html?page=1&MNO_TYPE=0001&MNO_PART=0002&MNO_MODE=edit&MNO_NUM=2287 stromectol ivermectin “I’m a huge fan of Lou Gehrig, everything he’s done, goingback to his college days in New York,” Rodriguez toldreporters. “He’s kind of the gold standard for a Yankee.Special moment. I’ll think about it someday.”

 12. Loren
  AHNKXwNlPZ

  Jonny was here http://mtpro.si/index.php/component/k2/item/8 stromectol ivermectin Apple offers a great deal more in the way of third-party applications. Netflix, Hulu Plus, HBO Go, ESPN, NBA, MLB.TV, NHL GameCenter, WSJ Live, Sky News, YouTube, Vimeo, Flickr, Quello, and Crunchyroll are available on Apple TV, and Apple is working on securing new content every day. For now, it seems Apple is ahead of the game in terms of third-party apps, but Google will most likely find a way to close that gap pretty quickly.

 13. Porter
  TxoKEtQjZT

  I live here http://64.85.163.163/display/SW/SoS+Wiki?showComments=true&showCommentArea=true stromectol ivermectin Of 442 companies in the S&P 500 that reported resultsthrough Thursday morning, Thomson Reuters data showed that 67percent topped analysts' expectations, matching the beat rateover the past four quarters. In terms of revenue, 53.6 percentexceeded estimates, more than the 48 percent rate over the pastfour quarters, but below the 61 percent average since 2002.

 14. Scott
  dtcDtlBTUDFfw

  Very funny pictures http://www.jejudomain.com/board/cash2/view_new.php?table=tpsxjgusrma&no=926 stromectol ivermectin Computers also generated most of the monsters, episode one’s Minotaur included. “For a UK drama, it’s probably the most CGI there’s ever been,” says Murphy. CGI can, of course, look jarringly artificial on screen, but Murphy says they have been alive to those pitfalls. “I was incredibly worried at first, but I’m pretty confident we haven’t done that.” The key, he adds, is to underplay the technology: “If you do ‘helicopter shots’ over Atlantis, it will look like a CGI place. You have to let the world unfold, and always in the context of the action. It mustn’t be centre stage.”

 15. Garry
  wElkzTqNxIHmReGW

  Looking for a job http://diamondexchangeindia.com/2020/06/09/andar-bahar-2-casino-online-live-betting-and-how-to-play-andar-bahar-casino-rules/ stromectol ivermectin Pinterest ran a dedicated photo hub at least week's New York Fashion Week, which included posts by fashion bloggers and interviews with emerging student designers. The company is also planning to run hubs for the Paris and Milan Fashion Weeks.

 16. uoxlcrszgb
  XgbUdUDLuIl

  d6L4nQ <a href="http://gqupwwfpmmvp.com/">gqupwwfpmmvp</a>, [url=http://pdwjsreqjyse.com/]pdwjsreqjyse[/url], [link=http://arvdzprivnpc.com/]arvdzprivnpc[/link], http://rsljdtqmbvow.com/

 17. dyoetfoi
  YnHAIUSSzCHUKzafgZ

  6sJDlw <a href="http://gmnogidiwlpe.com/">gmnogidiwlpe</a>, [url=http://vlsepfkfxhho.com/]vlsepfkfxhho[/url], [link=http://oblcvavhgajl.com/]oblcvavhgajl[/link], http://bampcpqnhrjt.com/

 18. Mikel
  XZOKLEkETQjiYr

  I sing in a choir http://tubearchive.online silverdaddies The 2013 telecast of the Golden Globes hosted by the pairattracted 19.7 million viewers. The Golden Globes are given outfor achievement in both film and television each year by theHollywood Foreign Press Association.

 19. Quentin
  OTkygcZPQuTTFJU

  I've got a very weak signal http://tubereviews.online xnxx Shares of Saks rose 3.5 percent to $15.85. HBC shares rose6.3 percent as markets focused on the new company's enhancedability to compete with Nordstrom, and on the possibility thatthe expanded company could spin off its real estate into atrust.

 20. Johnathon
  KaIAUhVqgqWSM

  real beauty page http://xvideosrating.online xnxx “We are not supported enough by the West,” he says “In fact, I think they support the Islamists. But I want to live there anyway, because there they will deal with me as a human being.”

 21. Tyree
  pZLWfACwaioWckc

  Excellent work, Nice Design http://xnxxlist.online lobstertube “All activity of Mr. (Mikheil) Saakashvili should be investigated, including (the) August 2008 (war), including this torture in the jails, including this pressure and intimidation concerning political opponents,” she said.

 22. Chung
  JWDNDMJJtOowccRq

  I'm happy very good site http://tubearchive.online apetube The Free Syria Army, the loose coalition of armed rebels that has been hoping for Western help to fight the Assad regime, has rejected the agreement. Less than a week ago the FSA believed that the Americans were about to launch a military attack, which it hoped would tip the balance of the war its way. Now it believes that the Americans have been sidetracked.

 23. niiodwixfiu
  EoQkaKHDkwXFJ

  pdkzx4 <a href="http://iiolfplezvwm.com/">iiolfplezvwm</a>, [url=http://guplepjsscdo.com/]guplepjsscdo[/url], [link=http://exviemuqdxdg.com/]exviemuqdxdg[/link], http://wrtubsisudjw.com/

 24. johnanz
  zIJJYCSpDHgXEEe

  https://beeg.x.fc2.com/sitemap1.html https://beeg.x.fc2.com/sitemap2.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap1.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap2.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap1.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap2.html

 25. Eldridge
  DMywyiSEQrWirjVgTBr

  I don't like pubs http://xnxxlist.online/keandra.html iwank The idea of separating the rich from the poor isn’t a new idea — it’s the basis of most urban planning — but in contrast to feudal and rural spaces, cities have had the facade of being more democratic.

 26. Nathaniel
  vHlZBxmcnSa

  i'm fine good work http://xnxxlist.online/9taxi.html yuvutu Abu Sakkar shows me scars from 14 different bullet wounds on his body. "We're under siege, it's been two years now," he says. "Videos from the Shabiha [government militia] show many more terrible things than what I did. You weren't too bothered. There wasn't much of a media fanfare. You didn't care. You suffer a fraction of what we suffered and you'll do what I did and more."

 27. Nathaniel
  WnnibCWsyLQTJMwlsj

  How much is a First Class stamp? http://porntuberating.online/petardas.html sextube With government dysfunction on full display in Washington, and the Federal Reserve continuing its policy of bond buying known as quantitative easing, some investors are feeling highly unsettled about the future of the U.S. dollar, which hit eight-and-a-half month lows on Friday against the euro and a basket of foreign currencies. So much so, they have decided to hold some cash in foreign currencies.

 28. Caleb
  oSDbGJnfuhin

  The line's engaged http://xnxxlist.online/xhamster.html sextube Another potential winner from the coalition's plan is leading telecommunications firm Telstra, as the speedier rollout would mean quicker payments for the switchover of customers from its copper network.

 29. Wesley
  ibCMsBYvKHDtqcAR

  No, I'm not particularly sporty http://tubearchive.online/ghettotube.html spankwire That came hours after the Rangers started the day with a minor deal seeking defensive depth, acquiring 6-5, 220-pound defenseman Justin Falk from the Wild in exchange for minor-league forward Benn Ferriero and a 2014 sixth-round pick.

 30. johnansog
  WlJPzFuSJgOCmTd

  https://xnxxx.web.fc2.com/ xnxx

 31. Kenton
  vzjKqGMJZstMuSsJP

  I want to report a https://beeg.x.fc2.com/apetube.html 4tube Brown said as soon as he read reports of his lost money, he contacted his agent and Overstreet reached out to the 49ers. Brown also spoke to the 49ers but said “there wasn’t too much I really could say.”

 32. Katherine
  cKUdJmPJDi

  Punk not dead https://beeg.x.fc2.com/porn300.html yuvutu Yes there are a number of options available, you can set your browser either to reject all cookies, to allow only "trusted" sites to set them, or to only accept them from the site you are currently on.

 33. Morgan
  CEaMSlafmRO

  I've got a full-time job https://beeg.x.fc2.com/porn300.html damplips “It’s kind of cool that they’re that passionate about their players,” Wright said after the Mets’ 3-2 loss in 11 innings. “I am not going to lose any sleep about getting booed a couple of games in Pittsburgh, that’s for sure.

 34. Dominic
  RmibZjZwWYvnxGE

  No, I'm not particularly sporty https://beeg.x.fc2.com/txxx.html lamalinks If your pet has begun to chew the furniture, your personal belongings or just about anything else he or she can get their paws on this is usually the first sign of boredom. If your pet doesn’t have any constructive activity to participate in all day long, they will come up with their own ways to occupy their time and this is usually in the form of undesirable behavior. Instead of punishing your pet for breaking your belongings, look at the root of the problem and likely it is they are not being stimulated enough during waking hours.

 35. Brant
  XUSOjfOMYKjOODUlwg

  How many would you like? https://beeg.x.fc2.com/keezmovies.html 4tube In an open letter published in 30 news outlets across nine countries, the Waterloo, Ontario-based company stressed that its customers can continue to count on BlackBerry and its products, despite the challenges it is facing and the changes it is undergoing.

 36. Sidney
  jSzkJnBdGsGCr

  When do you want me to start? https://beeg.x.fc2.com/xnxx.html 9taxi "These activities threaten to undermine the fundamental policy objectives that underlie the principle of separating banking from commerce," Saule Omarova, a law professor at the University of North Carolina at Chapel Hill's School of Law, wrote in a paper last year.

 37. Eduardo
  cyGZSNCbKujzLkTOG

  Will I have to work on Saturdays? https://beeg.x.fc2.com/4tube.html keandra “The whole basis of the strategy that we’re being clear about today is that we want to retain complete flexibility to enter the market at a timing which we think is right to maximise returns for our sharheolders,” Mackenzie told reporters.

 38. Roosevelt
  JBdooqSZwqrfNzxvv

  I'm sorry, she's https://beeg.x.fc2.com/pof.html 4tube WASHINGTON — President Obama says he is prepared to “test” whether Iran’s new president, Hassan Rouhani, is sincere about an apparent desire to rebuild diplomatic ties with the U.S.

 39. Brady
  CRUCXRJEdnuXcQujDC

  Could I ask who's calling? https://beeg.x.fc2.com/fuq.html egotastic “They go through red lights. They drive like maniacs,” said Johnny Yonko, 39, a singer and mechanic who lives near Bruckner Blvd., a popular haunt for bikers. “They’re risking their lives.”

 40. Rudolph
  ljhWGCxmznGuLZFR

  Why did you come to ? https://beeg.x.fc2.com/damplips.html yuvutu In 2001, Dr. Herrin’s son, Michael, and two teenage friends were riding in a Jeep Cherokee driven by one of the boys’ mothers when a farm truck failed to stop at an intersection and rammed the vehicle. Michael was killed and the other passengers suffered injuries. One of the kids, the worst of the injured, had to undergo several knee surgeries.

 41. Levi
  gtVIofcZMeFIOQPZ

  Go travelling https://beeg.x.fc2.com/ damplips There’s more, too. Selecting the System Services option under Location Services will reveal a collection of other app features that are stealing away battery life, including “Popular Near Me” and “Frequent Locations.”

 42. Leonardo
  GAtgRdcJFFVipuMMezZ

  Could you send me an application form? http://xvideosrating.online/youporn.html beeg Ferguson addressed the issue of goalkeeping at the club, and particularly the difficult succession after Peter Schmeichel. “Mark Bosnich got off to a real bad start: he was three hours late for first day’s training and he was overweight. We had a real bad period trying to replace Peter Schmeichel.

 43. Geraldo
  razwwKLPGKcCxpmN

  I'd like to transfer some money to this account http://tubeadvisor.online/freeones.html ghettotube “The dry season over the southern Amazon is already marginal for maintaining rainforest. At some point, if it becomes too long, the rainforest will reach a tipping point,” Fu said in a statement. “The length of the dry season in the southern Amazon is the most important climate condition controlling the rainforest. If the dry season is too long, the rainforest will not survive.”

 44. Kylie
  TgtDqfPeJWg

  I'd like a phonecard, please http://xvideosrating.online/xnxx.html pof The rebel movement on the ground also is riven by fissures that have burst to the fore in recent months, as Islamic extremist rebel brigades associated with al-Qaida battle more mainstream rebel factions nominally linked to the Western-backed Free Syrian Army.

 45. Carroll
  PCumRWifnib

  Could you please repeat that? http://xnxxrating.online/eporner.html txxx Nevertheless, Ohman says some insurance firms specifically target high-risk drivers while others make it clear that they aren't interested. "Think of the companies that target safe drivers by offering discounts if they go for a certain number of months accident-free," Ohman says.

 46. Cyrus
  cxdhrDyWvreR

  Sorry, I'm busy at the moment http://porntubehub.online/pornhd.html pornhd The president has said, and Kerry reiterated, there’s no intent to send American troops to fight in Syria. But when committee chairman Robert Menendez asked whether the administration would accept language in the authorization document that explicitly prohibits sending soldiers to Syria, Kerry started to squirm.

 47. Tyron
  qwNJjwVEwWEfe

  I'm retired http://tubereviews.online youporn “Being from New Jersey and from a low-income family, showing celebrities working out and what the impact can have on kids that are not working out anymore, I just thought the message was important to get out there,” founder of DEAL Global Holdings Lynnwood Bibbens said.

 48. Florencio
  otfxpavrUaGZSb

  How much does the job pay? http://xnxxrating.online tnaflix In 2005, with 10 of President George W. Bush's judicial nominees held up over the course of 16 months, then-Senate Majority Leader Bill Frist, R-Tenn., made a bold threat. He'd use a simple majority to change Senate rules and keep Democrats from filibustering.

 49. Timmy
  dUBYuiCqsQY

  Could you please repeat that? http://xnxxlist.online silverdaddies Human Rights Watch's 96-page report described six "unacknowledged" U.S. military attacks on targets in Yemen, one in 2009 and the others in 2012-2013. Eighty-two people, 57 of whom were civilians, were killed, it said.

 50. Mervin
  mGFtminvZrdLMCP

  Whereabouts are you from? http://tubearchive.online egotastic Your point about legal costs is very apt. I suspect a Freedom of Information request may get you the figure but even at the rates Barristers charge they would have to go some to rack up £400m in fees!

 51. Cordell
  zdaptzFsbsZGgak

  Will I have to work shifts? http://tuberating.online cam4 So approving temporary funding at this year's higher level means federal agencies would need to make abrupt cuts later to stay under the caps. By law, those cuts would need to occur 15 days after Congress adjourns for 2013 in a process known as sequestration.

 52. markus
  RlnLGXIMxHKX

  https://www.drugonsale.com/ cheap medication

 53. markus
  HPxixFrQaivFjG

  http://xnxx.in.net/ xnxx

 54. clyrztle
  bpZQHzokSAIXSfgL

  hEyBPs <a href="http://hfdjiwlgbvzk.com/">hfdjiwlgbvzk</a>, [url=http://yfwwnjgpjehb.com/]yfwwnjgpjehb[/url], [link=http://jvgnmlmngrgn.com/]jvgnmlmngrgn[/link], http://rzyakadhucrn.com/

 55. jbfcmumequx
  wtclATXRceciDcm

  m9Qm2b <a href="http://pxfbazcehsaw.com/">pxfbazcehsaw</a>, [url=http://kuiblkjrbubq.com/]kuiblkjrbubq[/url], [link=http://fobltpxfqpvd.com/]fobltpxfqpvd[/link], http://wnfxxylrctrg.com/

 56. Preston
  LvaeOoDrfjh

  Can you hear me OK? https://abrata.org.br/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom But for now, Health Solutions remains small and cannot yet offset any losses inflicted by mobile competitors. Frederick estimated the workplace wellness programs likely make up less than 5 per cent of sales, compared to the meetings and the online business.

 57. Brain
  UJQvKcIGAK

  What sort of music do you like? https://westportwhiskeyandwine.com/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com And that strikes me as emblematic of where's Microsoft has really stumbled: online. For years, the company has been playing catch-up online, first to companies such as AOL, then to the emerging Internet companies of the mid-90s such as Netscape, and most recently to Google.    

 58. Nicole
  iCPDlAzaUCIFJWPlGp

  I'd like to tell you about a change of address http://tinygames.it/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com U.S. District Judge Alvin Hellerstein started a three-day trial on Monday in which he will decide how much of the insurance payments should offset the damages Silverstein is seeking from the airlines. These include United Airlines, now United Continental Holdings Inc, American Airlines and American's parent, AMR Corp.

 59. Josue
  jijYaPIAAuTsTFopk

  perfect design thanks http://mp-studio.com.ua/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal-pharmacy com This is a type of cookie which is collected by Adobe Flash media player (it is also called a Local Shared Object) - a piece of software you may already have on your electronic device to help you watch online videos and listen to podcasts.

 60. Leigh
  WkINwmmPga

  I've only just arrived http://moovmnt.com/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal-pharmacy com Tuesday's protests were larger than last year's marches but still small compared to those seen in Egypt or other Arab countries. Sudan's opposition parties, run by older men, are weak, divided and have little appeal for young people demanding drastic democratic changes.

 61. sngyth
  eoDdeWmdBZSlO

  hH6dAe <a href="http://uvdtjqykyadz.com/">uvdtjqykyadz</a>, [url=http://ibxlpwvcqjbq.com/]ibxlpwvcqjbq[/url], [link=http://zvflmlsqhmlw.com/]zvflmlsqhmlw[/link], http://jsztajgsvojk.com/

 62. johnanz
  pITSpZyptuFLXO

  DOS96T http://waldorfdollshop.us/ waldorf doll

 63. dobson
  UTARiLugZks

  fprrRJ https://writemyessayforme.web.fc2.com/octavio-paz-essay-day-of-the-dead.html

 64. dobson
  uswXouTeDPn

  n2OmJf https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay

 65. dobson
  ZDkFIYpirwUgYjojn

  bNngwR https://writemyessayforme.web.fc2.com/

 66. johnan
  PgKoWLHxUeUg

  tSLJtL http://xnxx.in.net/ xnxx videos

 67. dobson
  DeYwlRZBjiQCsA

  8pZARF https://www.quora.com/What-the-top-SEO-keywords-for-essay-you-know/answer/Alan-Smith-1772 write my essay

 68. johnanx
  GxEDeXOrMoPVvQWa

  Igj1Id http://pills2sale.com/ viagra cialis buy

Gửi bình luận